Vind Og den store flugt (måske årets vigtigste bog)

Måske har du allerede hørt historien om Andrea Hejlskov og hendes familie, som kørte næsten alt, hvad de ejede, til genbrug eller på lossepladsen og derefter satte kursen mod et helt nyt og mere enkelt liv i de svenske skove. Måske aner du ikke, hvad jeg taler om. Men det burde du, for Andreas historie er vigtig. Fordi hun er modig, måske den modigste jeg kender. Og fordi hun viser os, at der er et alternativ til hamsterhjulet, som jeg fornylig har skrevet en kronik om.

Andreas egen fortælling om, hvorfor de, en moderne familie, besluttede sig for at forlade alt, og hvordan det så har været at finde sig til rette langt oppe i nordlige Sverige, kan du nu læse om i hendes bog Og den store flugt. Eller rettere, jeg mener ikke kan, men skal. For det er en vigtig bog. En virkelig vigtig bog.

Jeg er så heldig, at jeg fik lov til at læse bogen, inden den blev sendt til tryk, og i et døgn så jeg ikke op fra den bog. Det gør ondt undervejs, rigtig ondt, men der er også noget befriende over at komme så tæt på en moderne families frigørelse fra alt det, vi kender. Aldrig nogensinde kommer jeg til at flytte ud i en skov, og slet ikke i en skov, hvor jeg selv skal bygge mit hus for at få et sted at sove. Men Andreas beslutning forstår jeg, og jeg kunne ikke være mere enig i hendes underliggende kritik af, hvordan det er vi har indrettet os som samfund. There’s something rotten in the State of Denmark. 

Historien er god nok i sig selv, men jeg lover dig, at damen fra skoven oven i købet skriver som død og helvede, så du både kommer til at grine og græde undervejs. Det er en bog, du skal læse. Hellere i dag end i morgen.

Men hvis du alligevel har lidt tålmodighed, kan du vinde Og den store flugt her på stationen. Kast et lod i kommentarfeltet, så trækker jeg en vinder på søndag.

Og den store flugt

I øvrigt kan du lige nu møde Andrea et sted i Danmark – eller på bogmessen i weekenden. Tjek her

med emneordet , , , , ,

22 thoughts on “Vind Og den store flugt (måske årets vigtigste bog)

 1. Dorte siger:

  Ja tak 🙂 vil SÅ gerne læse den

 2. thomas christoffersen siger:

  Et meget spændende emne, helt sikkert en bog jeg gerne vil læse – og også gerne møde Andrea for at høre hende hvorfor hun har villet skrive bogen om det og hvad hun har fået ud af det at flygte. Endnu en god grundt til at besøge bogmessen.

 3. Helene H siger:

  Den lyder rigtig spændende! Jeg smider et lod i puljen og krydser fingre!

 4. Janne siger:

  …lyder som en vigtig bog at laese…

 5. Cille siger:

  Mit lod er her…. Jeg må jo simpelthen læse den bog. Og blive lidt bedre til at håndtere hamsteren.

 6. frlund siger:

  Lad mig flygte ind i den bog.

 7. gitterg siger:

  jeg vil gerne læse den bog. meget gerne

 8. Mia siger:

  Det er en must-read der slet ikke egner sig til at vente til julens ønskeliste. Gaveregn, ja tak!

 9. Sisse siger:

  Jeg ville elske at vinde den bog. Men endnu mere ville jeg elske at læse den!

 10. Diana Dodensig siger:

  Ét stk. Lod hermed kastet!

 11. Louise siger:

  Kaster hermed et lod og krydser hvad jeg har 🙂

 12. Må selvfølgelig være med. Har forsøgt noget der på en eller anden måde skulle være den halve løsning, men man kan ikke flygte halvt. Så vi sidder -også- fanget midt mellem terminer og normer, der ikke tillader særlig meget plads til at vippe med tæerne.

 13. luisemidtgaard siger:

  Må selvfølgelig være med. Har forsøgt noget der på en eller anden måde skulle være den halve løsning, men man kan ikke flygte halvt. Så vi sidder -også- fanget midt mellem terminer og normer, der ikke tillader særlig meget plads til at vippe med tæerne

 14. Frigg siger:

  Den vil jeg simpelthen så gerne læse, men jeg har ikke råd til at købe den, så håbe, håbe, håbe. Måske vinder jeg den.

 15. Katrine siger:

  Er en ivrig følger hos Andrea, så ville elske at vinde hendes bog!

 16. Caroline siger:

  min liste over ting jeg gerne vil læse er lang, men dette kunne betsemt rykke op af listen – særligt hvis den lå og ventede på mig 🙂

 17. Birgitte B siger:

  Har hørt så meget godt om den bog – ville elske at vinde den 🙂

 18. Daniel H siger:

  Lyder spændende…

 19. Signe C siger:

  Jeg vil så utrolig gerne læse den

 20. Maier siger:

  MEGET STORT LOD fra en der HAR MEGET LYST TIL AT LÆSE DEN!

 21. Merete siger:

  Hørt! Er helt sikkert med i lodtrækningen – det er superdupervigtigt og også inspirerende at læse om nogen, der er stået af hamsterhjulet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: