Skolestart-parat

170 sider. Så meget fylder den bog, vi fik med hjem fra skolen forleden. 170 sider om at gå i skole, om at have venner, om sikker trafik, om at være forældre og om at smøre madpakker.

Er der noget at sige til, at det  indimellem føles som en uoverkommelig opgave bare at gøre sit bedste?

Noget handler om, at du skal lære dit barn at rød mand i et lyskryds betyder stop. Andet at der er godt at have sund mad med i skole (no shit). Og så er der masser af tips og tricks til, hvordan du er et ordentlig, ansvarligt menneske, bare sådan i det hele taget.

Vi er en meget besynderlig – og også lidt sølle – generation af forældre, der rager rundt i blinde. Mens vi bliver coachet og terapeuetet og selvudviklet langt ind i helvede, kigger vi undrende på de små væsener, vi har sat i verden. For hvordan skal man være et ordentlig menneske og en god rollemodel for sådan et lille stykke guld? Hvordan kan jeg stole på, at det jeg giver videre er det bedste for barnet? Og er det ikke lige arrogant nok at gå efter sin mavefornemmelse og tro på, at jeg er en god nok mor?

Det er som, om vi bilder os ind at det pletfrie forældreskab findes. Som om vi tror, at hvis bare vi læser alle manualerne, følger eksperternes råd og tygger os igennem 170 sider om at være skolebarn i det nye årtusinde, så vil vores børn aldrig lave en Anna Wahlgren på os – og hvis de gør, kan vi hive skolemanualen frem og med ro i sindet sige: “Det var ikke mig, der fandt på det. Jeg gjorde bare det, der stod i bogen.”

Det gør mig sgu faktisk lidt træt.

med emneordet , , ,

4 thoughts on “Skolestart-parat

 1. Maja siger:

  Enig!! Hvor skal Carla starte henne?

 2. kunsandheden siger:

  Pikhovedskolen (som en af hendes kammerater fra børnehaven, kalder den)

 3. Kat siger:

  Jeg læste i selvsamme bog sidste år, at man ikke må give makrelmadder med i madpakken, for de lugter, og så bliver barnet drillet. Kæft, hvor har jeg smurt mange makrelmadder i trods i løbet af det sidste år.

 4. Gitte K siger:

  Kunne de ikke udvide med en SMS-service? Så jeg kan huske at skifte min søns ble og give ham mad.

  Herregud … Jeg fatter ikke, at der bruges ressourcer på den slags bøger. Dem, der klarer sig okay som forældre, kigger i bøgerne og undres over detaljegraden, og dem, der har problemer, orker sgu da ikke at læse 170 sider.

  Det er klart en forbier!

  Gitte K

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: