Hvor meget mad kan der være i en 4-årig?

Vi har aldrig haft problemer med appetitten hjemme hos os. Mine børn har tømt sutteflasker fulde af mælk på et øjeblik. Senere kastede de sig frådende over alle de kulhydrater, de kunne komme i nærheden af. Nu jeg overvejer efterhånden, om det var nemmere at flytte hele hustanden ned i Kvickly fremfor at køre i fast rutefart med rugbrød, pasta og mælk i kurven, så vi kan overleve endnu et døgn.

I morges spiste mit ældste barn fire (altså 1-2-3-4) portioner morgenmad, havregryn med havrefras. Og det var efter hun i går kl. halv fem spiste 2 stykker knækbrød efterfulgt af aftensmad, fire halve rugbrødsmadder, en time senere.

I sidste uge bad pædagogerne om, at hun får mere mad med. Så nu har hun udover frokosten, der består af fire halve rugbrødsmadder, grønt og frugt og lidt ekstra pille-pille-mad, også fået en stor madkasse med til eftermiddagsmad med mere brød, frugt og grønt igen.

Indimellem har jeg forsøgt at springe et (mellem)måltid over, men her taler vi så om et barn, hvor der er direkte link mellem samarbejdsvilje og blodsukker. Så dårlig investering på den gode stemning i familien-kontoen.

Er der noget at sige til, at jeg ikke føler jeg laver andet end at servere mad og rydde op efter måltider i weekenden? Og er der overhovedet nogle grænser for, hvor meget mad der kan forbrændes af sådan en lille krop på 115 cm? Og hvor stor en suppegryde får jeg brug for, når det barn bliver teenager? (Der kom tanken om efterskole igen…)

P.S. Og lad mig lige kommentere på de asketiske madpakker: Institutionen har altså en total nul-sukker kostpolitik, som også forsager tørret frugt og den slags, så derfor er madpakkerne nærmest en tro kopi af kostråd og officielle anbefalinger + jeg er måske på den side, når det kommer til børnenes (og min egen) mad. Den sidste del arbejder jeg (lidt) med.

med emneordet , , ,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: