Hvordan sover du om natten?

I weekenden fortalte en af mine venner mig, at han tre gange hver nat tager sin hovedpude og dyne og går rundt om sin dobbeltseng for at lægge sig i den modsatte side. Imens ruller hans kæreste henover deres datter og lægger sig i hans side for at amme den lille skønhed, som straks falder i søvn igen.

Min veninde sover jævnligt i smørhul i sine børns dobbeltseng for at trøste den yngste, der nærmest har kronisk mellemørebetændelse hele vinteren igennem. De ligger selvfølgelig på den korte led, så min veninde fryser tit om fødderne.

I nat sov jeg i Miss Carlas køjeseng nænsomt svøbt Hello Kitty-lagner, fordi Carla var krøbet ind i min seng, og jeg ikke orkede at bære hende ind til sig selv, da jeg kom hjem efter midnat. Og forleden sov jeg på tre tæpper bredt ud på gulvet i børnenes værelse for ikke at vække mine forældre, der var på besøg.

De sidste fire år har jeg i det hele taget sovet lidt for meget på interimistiske sovepladser rundt om i huset med det ene formål at få børnene til at sove, mens jeg selv fik noget søvn. Jeg burde måske have lugtet lunten allerede dengang Miss Carla var helt lille, hvor jeg en morgen faldt omkuld på hendes legetæppe i stuen. Det vildeste er egentlig ikke, at jeg har gjort det. Det er derimod, at jeg og alle andre forældre jeg kender, kan fungere næsten uanset, hvor vi har sovet, bare vi i det mindste får lov til at ligge ned med lukkede øjne i mere end tre timer. Eller også er det bare, fordi jeg kun omgås folk, der er i samme situation som mig, at jeg ikke opdager hvad det konstante søvnunderskud rent faktisk gør ved mig og de andre – og at vi har opgivet at tale om noget større end den sidste uges nætter og om hvor let det bliver når børnene bliver ældre. Emner, der trods alt og efterhånden kører så meget i ring, at vi hver især kan tillade os at tage en lille lur imens.

med emneordet , ,

2 thoughts on “Hvordan sover du om natten?

  1. Line siger:

    Både Fisteren og Svesken har egne senge på delt værelse. Svesken bliver puttet først, og hun insistere på at blive puttet i Fisteren seng (og vi adlyder!), så når Fisteren skal sove for han lov at falde is øvn på madrassen i stuen (hvilket gør at han ligger og ser fjernsyn med os. og vi bliver nød til at se total tandløst tv mellem 20 og 21. I starten (det har foregået et par måneder!)var det en lille fest for ham at sove i stuen, og han sov der gerne hele natten, men nu vil han gerne bærers ind i sin seng når han er faldet i søvn. Men der ligger Svesken jo.
    Så når hun vågner i løbet af natten, og nægter at blive genputtet i egen/storebrors seng, så kommer hun i smørhullet hos os. Og Fisteren bliver båret ind i sin seng. Det her foregår HVER nat ca. mellem 01 og 02.
    KH Line

  2. kunsandheden siger:

    Jamen, er det ikke skønt! Jeg elsker det der med, at jeg inden jeg fik børn var så klog på dos and don’ts og nu adlyder jeg det mindste vink = nattesøvn…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: