Tiltrængt opsang fra en klog gammel dame og en bog, du kan vinde (Caitlin Moran it is)

Caitlin Moran. Need I say more? Vanvidskvinde på speed (og jeg elsker det). Feminist om en hals med et komisk talent, som jeg nok synes er temmelig tiltrængt i en verden, hvor alle andre end de særligt dedikerede snerper munden sammen i sur hønserøv, hvis man kommer for skade at bringe emnet ligestilling (i enhver afskygning) op.

Morans helt banale pointe er, at hvis du har en vagina (det lyder ligesom bedre på engelsk – vagina på dansk lyder også som sur hønserøvsmund), og du gerne selv vil bestemme over den, så er du feminist. Punktum. Damen er ikke bare morsom, hun er også klog på sin egen temmelig bramfrie måde (se hende folde sig ud her).

IMG_20130902_193706Bogen, Kunsten at være kvinde, er netop kommet på dansk, og forlaget har været så venlig at sende mig en bog og love, at en af jer også kan vinde den. Men siden jeg nu både har den engelske og den danske udgave, synes jeg bare vi skal sende mit forlagseksemplar ud i verden.

Så meld dig under fanerne, hvis du vil være den lykkelige ejer af Kunsten at være kvinde. Jeg trækker lod på et tidspunkt søndag den 29. september.

Imellemtiden kan du læse det fine interview med Lise Nørgaard, som Berlingske har begået. Damen er 96 og fordelen ved at blive så gammel er, at man kan tillade sig at give kvinder en tiltrængt opsang. Der jo ingen der laver sur hønserøvsmund over en dame på 96. Hun har trods alt livet og erfaringen på sin side. Så lad os slutte med dette fine citat fra en klog gammel dame:

»Det er glimrende, at kvinder har noget at skulle have sagt, og det er meget tilfredsstillende. Jeg er vild med alt det, kvinder har fået. Men de sidder og læser Eurowoman. Har barselsorlov alt for længe. Så keder de sig, men i stedet for at læse en bog og få lidt åndsliv, går de i mødreklubber og taler om bleer, bøvs og bræk. Eller til baby-salmesang og så ligger de her småfede babyer på syv måneder rundt om alteret, mens mødrene bræger som får. Det lyder ad pommern til, og børnene kan jo tage skade for livet.«

 

med emneordet , , , , ,

12 thoughts on “Tiltrængt opsang fra en klog gammel dame og en bog, du kan vinde (Caitlin Moran it is)

 1. Katrine siger:

  Ved ikke om jeg er helt enig med den gode Lise, men bogen vil jeg nu alligevel gerne vinde. Så kan det være jeg kan bruge min barsel på noget fornuftigt?

 2. Signe Lund siger:

  Åh, jeg vil så gerne vinde og læse bogen!

 3. Carportognoia siger:

  Åhja. Cirka alle andre kvinder, jeg kender, råber HALLELUJA og er Caitlins nye største fans. Jeg føler mig grumme uden for.

 4. Camilla A. siger:

  Hende Caitlin lyder altså som lige noget for mig. Jeg håber.

 5. Mette siger:

  Hvis jeg var den heldige vinder ville jeg give bogen til en fantatisk veninde der altid giver mig skønne bøger- for jeg har selv den engelske version

 6. Jane C Jensen siger:

  Jeg synes Caitlin lyder ret cool og jeg vil meget gerne læse hendes bog.

 7. Luise siger:

  Har ikke læst Moran endnu, men glæder mig stort. Og tak for linket til Lise Nørgaard. Hun rammer plet!

 8. Jette Skifter siger:

  Jeg vil rigtig gerne læse Morans bog, så hermed mit lodl

 9. Caroline siger:

  Må jo sinpelthen læse den bog!

 10. Solvej Gaseholm siger:

  Jeg bor i Vestjylland…. hvor de fleste kvinder tager al barsel, er på nedsat tid, sidder på alle pladser i bestyrelserne i institutionerne, står for det meste i hjemmet og hvad har vi. Så trænger man faktisk til den bog!

 11. Helle k siger:

  Har endnu ikke fået fat på bogen og vil så gerne læse den, så krydser fingre 🙂

 12. Sine siger:

  Det lyder som fantastisk læsning. Jeg vil gerne være med i lodtrækningen!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: