Ok, barsel til mænd, here we go

Havde ellers lovet mig selv kun at have et træt skuldertræk til overs for regeringens barsels-kovending. Men altså, for fanden…

1. Kan vi ikke holde op med at sige, at mændene bliver TVUNGET på barsel. Tro mig, der var også tidspunkter af min barsel, fx midt i den 5. amning på en nat, hvor jeg følte mig ret tvunget. Men hey, it goes with parenthood. Det hedder ANSVAR.

3. Kan vi ikke lade være med at betale mændene 100 kr. om dagen for at gå på barsel? På en måde føler jeg mig lidt til grin over at have været på barsel i 13 måneder og kun se min indtægt blive lavere og lavere. Hey Mette Frederiksen, du skylder mig 39.000 skattefrie kroner.

4. Kan vi ikke lade være med at argumentere, at barnet har mest brug for moren, mens det er lille? Udover amning er der mig bekendt ikke nogen børn, der har fået livsvarige skader af at blive skiftet, badet, vugget af deres far.

5. Kan vi ikke lade være med at sige, at det er meget kedeligt for mændene at gå på barsel, når børnene er små? Som om kvinder bare elsker at gå derhjemme og vaske tøj og rykke rundt på sofapudderne i en uendelighed. I didn’t.

6. Kan vi ikke lade være med at putte kvinderne ned i en kasse og mændene ned i en anden? Vi kunne fx starte med at give både mænd og kvinder ret til at være sammen med deres børn. Nogen vil sige ja tak. Nogen vil sige nej tak. Jatakkerne behøver ikke være kvinder. Nejtakkerne ikke behøver at være mænd.

7. Kan vi ikke lade være med at sige, at staten ikke må  blande sig i familielivet? Who are you kiddin’. Staten blander sig i alt. Det er det, vi har aftalt. Regeringen kunne have givet mændene ret til at være sammen med deres børn. Det turde de ikke. Fordi de ikke ville blande sig. Og det er ligestillingsdebatten i en nøddeskal. Der sker ikke en skid. Fordi ingen tør handle. Og derfor er vi igen lige vidt og lige langt væk.

med emneordet , , ,

4 thoughts on “Ok, barsel til mænd, here we go

 1. Duckysrapping siger:

  Vel brølt løvinde.

  Hvad med alle de kvinder der i årevis har været tvunget på meget længere barsel end de har lyst til fordi de ikke kan få deres børn passet? Der taler vi sjovt nok ikke så meget om tvang.

  Og hvad med alle de kvinder der ikke bliver drillet på arbejdspladsen fordi de tager barsel. Ja jeg mener de kvinder der ikke får et job…eller forfremmelse…af frygt for de skal på barsel.

  Nogen gange er jeg helt glad for jeg ikke har børn, så jeg ikke skulle bruge min barsel på at gå og være pissed off over at jeg bliver snydt bare fordi jeg er kvinde og tvunget til at tage barsel

 2. Tenna B. Nielsen siger:

  Kan vi ikke lade være at lade som om, at kvinder og mænd er ens?

 3. Michael siger:

  Vi kan også oprette barsels institutioner hvor staten skal tage sig af alle vore spædbørn. Så kan kvinderne og mændene være helt 100% ligestillede og ikke sammen tage politisk ukorrekte beslutninger om fordelingen af deres barsel. Det kan vi ikke have. Og jo, det har konsekvenser at få børn.

  At staten har meget at sige i vores liv behøver ikke at betyde at vi skal give ret til den sidste rest af selvbestemmelse over vore liv. Hvis et par vælger at manden ikke skal tage barsel pga. Løn, anseelse eller kariere muligheder forringes….. Så er det nok fordi at det ikke er vigtigt nok for dem.

  Argument 4 og 5 har jeg ikke hørt nogle har brugt?!?

  Og sidst …. hvordan vil du komme mænd og kvinder i den samme kasse når det ene køn skal føde barnet, amme barnet og når kønnene så tydeligvis, evolutionært, har forskellig fysik og mentale færdigheder.

  Det der skal ændres er vore holdninger. Både til manden der kommer til chefen og vil have barsel, men også til parret det ønsker at satse på hans karriere og give hende lang barsel med barnet. Ikke lovgivning.

 4. kunsandheden siger:

  Der er givetvis kvinder, der drømmer om en lang barsel, og som er glade for at være derhjemme. Det har jeg ikke noget problem med. Der er jo for så vidt ingen der forhindrer dem i, selvom en del af barslen er øremærket til mændene. Familierne vælger jo stadig selv, hvordan de vil skrue barslen sammen. Jeg er helt enig at der er brug for en holdningsændring, og jeg tror på, at lovgivning nogle gange kan være med til at skabe den holdningsændring. Hvis mænd har ret til barsel, vil det være sværere (og ulovligt) for arbejdsgiverne at afvise dem. Det synes jeg de fædre, der gerne vil holde barsel har fortjent. Ligesom jeg mener, at de kvinder, der gerne vil tilbage og passe deres arbejde og forfølge deres karrieredrømme skal have mulighed for det. Med en del af barslen øremærket til moren og en del til faren, ligger det familierne frit for at vælge den model, der passer dem allerbedst. Mor hjemme i en kort periode, far hjemme i en længere periode eller omvendt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: