Hvad kan man få for et pavebesøg?

Nå, men så kom Paven til Spanien, og sådan et fornemt besøg kan fås for bare 400 mio. kr. [firehundrede-millioner-kroner]. Et greb i lommen for at få besøg af det tætteste katolikker kommer på Gud, og lidt guddommelig indgriben kan der godt blive brug for, hvis man bor i Spanien, og Den europæiske centralbank holder røven oppe på en.

Men altså 400 mio. kr. Hvad er det overhovedet for et beløb? Har du nogen ide om, hvad man få for den slags penge (udover 32 mio. plader Rittersport)?

Jo, fx skal Hovedstadens sygehuse spare 400 mio. kr. næste år. I 2010 købte polakkerne danske juletræer for 400 mio. kr., og årets studenter fik gaver for 400 mio. kr.

Eftersigende kan bibliotekssektoren spare 400 mio. kr. om året, hvis væsenet digitaliseres, og økonomer klager over, at der mangler lige præcis 400 mio. kr. for at opfylde de krav om nye fængselsceller, som er en del af regeringens tryghedspakke.

Netop nu tages de første spadestik til et stort boligbyggeri på Amager. Byggeriet koster den nette sum af 400 mio. kr. Over 100 guldsmede har købt falske forsikringer for 400 mio. kr., og hvis du skrotter dit gamle  oliefyr, kan du få del i regeringens skrotningspulje på 400 mio. kr.

Og sådan bliver det bare ved og ved. Jeg sir det bare. 400 mio. kr. er den nye sort, og for en gangs skyld er paven med helt fremme. Kan du se, hvor ivrigt han vinker? Og tror du spanierne har råd til at kigge væk sådan som aktiemarkedet ser ud i øjeblikket?

P.S. Og dem, der siger, at alt ikke handler om penge, lyver. Det handler ikke om andet. Så vidt jeg har forstået.

med emneordet , , ,

One thought on “Hvad kan man få for et pavebesøg?

  1. Diana siger:

    Spot on!
    Heldigvis kan en stor del af spanierne godt selv se det absurde i at spendere 400 mio på et Pavebesøg, når de faktisk godt kunne bruge pengene andre steder… Men det er jo ikke deres penge – eller er det???

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: