Når jeg får en baby

Af en eller anden grund har det ligesom udviklet sig til det ultimative trumfkort hjemme hos os. Det med at true med en baby. Og det er (for en gangs skyld) ikke de voksne, der truer børnene. Men derimod børnene, der truer de voksne.

Som nu fx Halfdan, der efter at have imiteret hund i det meste af 1½ år, oplever et personligt gennembrud, der seriøst må kunne bruges til en afhandling om projektioner. Det er nemlig gået op for ham, at han ikke er en hund, fordi han er en hund, men fordi han ønsker sig en hund.

Så nu terroriserer han sin meget lidt dyreinteresserede mor med daglige bud på, hvor meget han ønsker sig en hund. Ustandselige spørgsmål til, hvornår han kan få en hund. Gentagne krav om at vi straks kører ud og køber en hund. Og endeløse løfter om at hunden nok skal lære at bruge toilettet (fordi jeg forsøgte at skræmme ham med alle de hundelorte haven ville blive fuld af). Men lige meget hjælper det, og i morges trak han så baby-kortet: Når jeg bliver en far, skal jeg have en baby, og så skal den ha en hund at lege med! Hm!

med emneordet , ,

8 thoughts on “Når jeg får en baby

 1. Husmoder siger:

  Så kan du lære det!

 2. Kirsten Frovin siger:

  jeg kendte engang en pige der ønskede sig en kat og trods farens vilde modstand fik hun alligevel sin kat…..

 3. kunsandheden siger:

  som endte med at løbe hjemmefra, fordi pigen ikke kunne finde ud af at passe sin kat, og det er sådan set bare den gentagelse jeg forsøger at undgå

 4. karina siger:

  nej hvor er det bare nogle dejlige børn … men nu kan jeg jo kun tale for hvad jeg selv tror – jeg har haft rigtig mange forskellige dyr ( kaniner, katte, høns, grise, hunde, heste) og føler da ikke jeg har taget skade af at nogle blev skadet, kørt over, blev væk el blev solgt- det er jo naturens gang – er da meget mere tragisk når et storby barn opføre sig som bubber overfor en høne.
  men forstår også godt der er meget arbejde med en hund og halfdan m åske skal vente et par år – god jul

 5. Line Modin siger:

  Vi har en gravid “Findus den fjerde” (travle forældre glemte p-pillen – argh!!?!) – som undfanger lækre landlige killinger – de kan leveres inkl. ormekur 🙂

 6. kunsandheden siger:

  @Karina: Det er faktisk ikke dyrene, jeg er bekymret for, men mere mit i forvejen lidt for omskiftelige overskud, hvis der også er sådan et lille fældende, savlende, gøende, kælende, slubrende, krasende kræ, der skal ha opmærksomhed
  @Line: Mon ikke landkatte har bedst af at blive sådan rigtig på landet. Vi bor jo meget tæt på toget…

 7. Øglemor siger:

  Åh dog. Plagerier om DYR!? Det kan jeg ikke lige overskue, hvis jeg skal til at høre på, når Øglen bliver større. Synes, det er svært nok, at hun plager om kage…

 8. kunsandheden siger:

  Ja, kage er ligesom nemmere ikke? Der kan man i det mindste give en lille en og så forsvinder den ligeså stille af sig selv.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: