Er du fra Danmark?

Det kan faktisk godt være en smule overvældende at sidde i et DSB-tog mandag morgen og så pludselig opdage, at alle taler dansk. Nu kan man ikke længere kalde sit barn en gammel ged eller højlydt kommentere ens medmenneskers gøren og laden. Den ret tilfalder igen kun børnene – og så er jeg tilbage som den ansvarlige forælder, der griner overbærende af, hvor ligefremme børn kan være… Miss Carla var også fald temmelig forvirret: “Er I OGSÅ fra Danmark?” spurgte hun forundret. Altså kortvarigt forundret, for så så hun ligesom potentialet i at dele tre måneders oplevelser med alle de morgenfriske. Og folk var søde nok, men der er jo ikke ligefrem nogen, der gav indtryk af, at mine børn ligner engle. Det var selvfølgelig også et morgentog, og længe siden sidste bad…

To timer senere var jeg ikke længere i tvivl. Det pissede ned, som det kun kan pisse ned i Danmark. Vasketøjet lå og grinede af os foran vaskemaskinen. Og da jeg stod i supermarkedet med min mælk (dansk mælk!) og pastinakker (er det ikke en efterårsgrøntsag?!) og makrel i tomat (we bloody missed you!) og kiggede på ekspedienten, der lignede en, der hellere ville sidde derhjemme og se Gang i Sunny Beach (er det ikke et nyt spændende program, der kan forsøde mit efterår?), og som ikke havde alt for travlt med at fortolke betydningen af kundetilfredshed. Ja, så ved man, at nu er det virkelig på tide at mønstre alle kræfter og holde fokus på alt det gode.

Jeg fremkaldte de første billeder fra turen, inden jeg lagde mig til at sove…

med emneordet , , , ,

3 thoughts on “Er du fra Danmark?

 1. Husmoder siger:

  Velkommen hjem! Muhahahhahaaa!
  Ej. Velkommen hjem. Lige nu skinner solen her hvor jeg sidder, og chefen er ikke mødt endnu..aahh

 2. Tutter siger:

  Søde Sue.
  Velkommen hjem til det dejlige efterårsagtige Danmark og ikke mindst gang i sunny beach….Jeg har nu besluttet at mine 2 engle børn ALDRIG får lov til at komme til sunny beach. Så noget godt kan da der komme ud af sådan et progam. Og nej jeg er ikke dobbeltmoralsk:-)
  Håber vi snart får mulighed for at ses.
  Kram kram til hele familien

 3. Mette siger:

  Kære Suzette – velkommen tilbage til gråt og trist…comfy og velkendt…skolelukninger og kemisk affald fra Australien. Så ved du hvor du er! Tak for fantastiske rejsebeskrivelser – og sandheden! Hvad med en bog snart? Håber vi ses i toget. Mette

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: