Pottetræning

Udover jeg skal sælge ud, tage sol og drikke kaffe under orloven, så er det også et erklæret mål, at Halfdan skal stoppe med at bruge ble henover sommeren. Således tændt af den hellige pottetræningsild har jeg de sidste to dage taget bleen af barnet, når han kom hjem fra vuggestuen – det er jo det, man gør, ikke?

I går gik det rigtig fint, altså indtil han sad i sækkestolen og sagde: Nu tisser jeg. Herligt at sækkestolen tilsyneladende er lavet af vandafvisende stof, så det hele samlede sig som en lille sø på gulvet.

I dag vejrede jeg allerede morgenluft, da drengen kom løbende gennem stuen, mens han råbte: Jeg skal tisse. Jeg skal tisse! Tænk, at han allerede kan sige til… Han nåede godt nok at tisse i to par underbukser, men hey hvor der handles, der spildes. Lige inden nattøjstid lavede han så en ny sø på gulvet, som hans søster så lige nåede at træde i – det er så en anden af Murphys love; nemlig at det øjeblik en forældre med høj og klar stemme siger: Pas på! Så sker præcis den ulykke, man forsøgte at afværge.

Nå, men så fik han så ble på – og så gik der selvfølgelig lige præcis 1,5 minut, før han sked i bleen. Han har tilsyneladende ikke forstået, at det netop er den del, jeg gerne så henlagt til toilettet. Og nu havde jeg lige som nået grænsen for spontante toiletbesøg, efterfølgende håndvask, våde bukser og optørring. Særligt fordi jeg samtidig forsøgte at rydde op efter aftensmaden, smøre madpakker, tømme opvaskemaskine, opstøve vinterdækkene til bilen og sætte en vask over.

Og hvor var nu det andet barn, mens hjemmet (eller i hvert fald moren) stod på den anden ende? Hun kom ind fra terrassen, hvor hun åbenbart stadig sad og spiste (jeg havde helt glemt, at vi også var igang med at spise aftensmad), og så gav hun mig smørskålen med ordene: Undskyld mor, jeg kom til at slikke på skålen…

med emneordet , , ,

3 thoughts on “Pottetræning

 1. Husmoder siger:

  hahahha, det der med at spise smør kan ske for selv den bedste!:) Er helt sikker på, at Halfdan er på rette vej

 2. Karin Wain siger:

  Ha ha ha ha! Lille smørgris §;o)

 3. SA siger:

  Der er da en der kommer til at lave smørglinsende pøller i morgen! Svært at blive vred når hun ligefrem undskylder….
  Haha.
  Positiv forstærkning (læs: vingummibamser!) virker fortræffeligt ved pottetræning… Ikke som lokkemiddel, men bare som belønning ved ønsket adfærd.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: