Er du god til at arbejde sammen med andre?

Det er aldrig for tidligt at komme i gang med at evaluere sin egen indsats, så forud for forårets skole-hjem-samtaler, er der naturligvis en seance, hvor barnet skal mødes med læreren. Udgangspunktet er 33 spørgsmål med det fælles tema Hvordan synes du selv det går?

2013-03-23-12-05-58

Og Miss Carla tager det i stiv arm. Selvfølgelig. Hun er barn af evalueringsbølgen. Så på spørgsmålet Er du god til at arbejde sammen med andre tænker hun lidt og siger så: “Altså, nogle gange vil jeg nok bestemme lidt for meget, men jeg øver mig på at lytte til de andre.” Jeg ved ikke helt, hvad de bliver for nogle mennesker, de børn der vokser op i det nye årtusinde, men jeg ved, at jeg var ca. 20 år om at gøre mig den erfaring, og da sad jeg i en gruppe på RUC og havde stadig en følelse af, at det var de andre og ikke mig, den var gal med.

Jeg ved også, at fordi vi hele tiden beder dem om at reflektere over deres egne handlinger, styrker og svagheder, ender vi med at have nogle mærkværdigt voksne samtaler med de 6-årige. Fx denne:

– Jeg vil ikke have, at du kalder mig Lorte-far.

– Jeg kaldte dig ikke lorte-far. Jeg sagde bare, at jeg havde lyst til at kalde dig lorte-far.

Eller:

– Du råber ad mig!

– Jeg råber ikke ad dig. Jeg ber dig bare om at stoppe, når jeg siger det.

– Det kan godt være, du oplever det sådan, men jeg føler, du råber ad mig.

Som sagt… Det er nye tider.

med emneordet , , ,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: