Slap af med de gaver

Er vi ikke bare i udgangspunktet enige om, at det er for vildt, hvor mange gaver børn får, når de har fødselsdag? Helt ærligt, børnene er jo ligeglade. Og hvor mange af os har ikke oplevet, at børnene flår papiret af alle gaverne og derefter giver sig til at lege med gavebåndet eller spørger, hvornår vi skal have kage.

Endnu værre ville det være, hvis alle familier blev bedt om at redegøre for, hvor meget af den samlede legetøjspark, børnene rent faktisk leger med? Hvis de nu kun have de to, ok så siger vi fire ting, som er deres favoritter, ville vi også slippe for hver dag at skulle rydde op (hos leger vi at børnene hjælper – HAHAHAHA!) efter en mindre atomkrig.

I dag rundede Miss Carla så fire år, og allerede i lørdags fik hun flere gaver, end hun kunne overskue. Så guderne må vide, hvorfor vi (eller det var måske i virkeligheden mest mig) mente, at det var strengt nødvendigt at give hende

  • et par rulleskøjter inkl. beskyttelsespakken (uundgåeligt),
  • en prinsesseudklædningskjole (som hun tror er et reelt stykke tøj – nemesis) inkl. guldsko købt i sidste øjeblik,
  • underbukser og -bluse (det mangler hun virkelig),
  • og ja, så var der selvfølgelig også en gave (lydbog med Vitello-bøgerne, som om det barn nogensinde har kunne sidde endsige tie stille i mere end 15 sekunder ad gangen) fra lillebror.

Jeg gjorde det virkelig i den bedste mening…

Og nu 12 timer senere er vi allerede mange erfaringer rigere fx at det er dumt at forære et par inline-rulleskøjter til en 4-årig, fordi hun nu hele tiden plager sine forældre om hjælp til at komme ud at prøve gaven. Eller at det er vildt irriterende, at hun ikke har værdiget den meget fine undertrøje, jeg nøje havde udvalgt, et blik. Eller at Halfdan er blevet meget, meget glad for guldskoene. Han fik i øvrigt også en lille gave. Jeg synes ikke han skulle snydes, ligesom…

med emneordet , , , , ,

One thought on “Slap af med de gaver

  1. Husmoder siger:

    Det er nemlig fuldstændig crazy! Krabbes værelse er 6 kvm. Der er flere at bedsteforældrene som mener, at det skal fyldes op fra gulv til loft. Så nu er vi begyndt at sige nej tak. Vi vil hellere have kvali end MEGET.
    Meeeen, jeg er lige nødt til at ytre end holdning her. Jeg mener ikke søskende skal have gaver på andres fødselsdage. De må lære at glæde sig på andres vegne. Og H blev vildt glad for guldskoene:)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: