Meget kan man sige om Søren Pind, men…

han er ikke bange for at tage historien på sig. Udover afrikanske despoter er det vel kun den danske udviklingsminister, der uden skyggen af ironi kan få sig selv til at møde op i knitrende nyt safari-udstyr og hilse undersåtterne velkomne. Jeg har brugt timer på at stirre på det billede, men den er altså god nok. Det er sådan vi tager os ud, når vi er på officielt besøg i Sydsudan. Og det var juli 2011. Ikke 1955. Just for the record.

med emneordet , ,

12 thoughts on “Meget kan man sige om Søren Pind, men…

 1. […] Suzette Frovin and the Danish newspaper Information, photo by Søren Christian […]

 2. Line siger:

  Hvilket medie er det fra? Fotograf?

 3. kunsandheden siger:

  Information i weekenden. Søren Christian Bech er fotografen.

 4. kasper siger:

  Hvis man ser bort fra hatten og hans hilsen, som ser ud til at være et levn fra vores deltagelse i udryddelsen af det oprindelige folk i Congo, så er det tøj faktisk rigtig fornuftigt, især hvis man ikke er vant til klimaet. Tag det fra en der har været i Liberia, som ikke er nær så varmt. By the way var de eneste folk jeg så i Liberia med en tropehjelm afrikanere.

 5. kasper siger:

  Det eneste jeg kan se er galt med det billede. At se hans beklædning søn et problem afspejler bare vores uvidenhed i forhold til de lokale forhold. Hvad skulle håb da have haft på? Traditionelt tøj? Hvordan afgører man lige hvilken af de utallige etniske gruppers kultur man skulle have taget på sig uden at nogle ville føle sig overset? Undskyld jeg siger det dude, men det er uvidenheden der taler.

 6. kunsandheden siger:

  Der er alt galt med de billeder. Han er minister på officielt besøg, så hvad med at møde op i almindelig tøj (som også afrikanske ministre har på)? Han skal jo ikke bo i Sydsudan. Han har formentlig ikke engang overnattet der, men er fløjet ind, har trykket hænder med de rigtige folk, vist vores støtte til Sydsudan og så tilbage til Tanzania, overnatte på hotel med aircon og hjem igen. Han er for faen ikke Dr. Livingstone!

 7. kasper siger:

  Så afrikanske despoter klædt i jakkesæt er det altså ikke et problem han klæder sig som? Jeg er grundlæggende enig i at budskabet i billedet er helt forkert, men jeg har svært ved at se hvad hans tøj har at gøre med det.

  Det er nok også fordi jeg føler mig en lille smule personligt stødt. Det ligner meget det tøj jeg selv havde på da jeg var i liberia, men jeg kan forsikre dig om at det var af praktiske hensyn, og ikke kun fordi jeg skulle være der i 3 måneder. Når du stiger ud af flyvemaskinen bliver du simpelthen ramt af en hede uden lige, og luftfugtigheden er oppe omkring de 90%. Og som sagt er det meget værre i Sudan. Hvilken blegfed europæer med sin fornuft i brug gider gå rundt i et klæbende jakkesæt i bare 5 minutter i den hede?
  Derudover er det vel ikke så forbandet vigtigt hvad vi synes om det billede som hvad de mennesker der har haft “fornøjelsen” af hans besøg synes om det. Hvis vi endelig skal tale om kolonialisme så er det grundlæggende problem hverken hans påklædning eller hilsen, men at han er hvid.

 8. Jesper siger:

  Suzette Frovin må være meget misundundelig over det ikke var hende som blev inviteret med eller hun er blottet for humor – både billedet og Søren pind oser jo af netop ironi hvilket også betød at de fremmødte fandt den happening ganske morsom…..prøv at slå dette op:
  http://da.wikipedia.org/wiki/Humor

  P.S Hvorfor skal kvindelige journalister altid være så alvorlige?

 9. hvor er Peter Pedal??

 10. Peter Andersen siger:

  Sikke noget pis at gå op i! Ynk, ynk, ynk!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: