Ord, der bliver hængende

Er jeg den eneste, der har sådan en hale af ord hængende efter mig, som jeg kan huske præcist, hvornår jeg lærte at kende eller stave? Og dertil en hel hær af stemmer, der messer de mest enervererende huskeregler som fx at der er to m’er i kommune, fordi det jo ikke er en ko-mune (se, det er humor i 5. klasse).

Jeg kan også stadig hører lyden af radioavisen i radioen den morgen, hvor min veninde og jeg, 12 år gamle, var på vej i skole, og hendes mor fortalte os, at jeans er det engelske udtryk for cowboybukser. Eller den sommeraften det gik op for mig, at Funny (tyggegummiet) betyder sjov.

Og hver gang jeg skriver starter eller begynder, ser jeg lige præcis det ansigt for mig, som engang fortalte mig, at det kun er motorer, der starter – alt andet begynder.

Min dansklærer har æren for, at jeg hverken tænke på høns eller æg uden at tænke på, at høns ikke ligger, men lægger æg, og det kan man huske på æ’et i ægget. Eller at der er stor forskel på at sige han tog sin hat og han tog hans hat.

I gymnasiet var der røde streger i stilene, hver gang vi brugte ordet ting, fordi man altid kan være mere præcis end det. Og nu kan jeg slet ikke skrive ting, uden jeg først har tænkt længe over, om jeg virkelig mener ting eller noget andet.

Og så er der det med de der håndtørrer på offentlige toiletter. I mange, mange år grinede jeg af, hvor heldigt det var, at ham, der lavede apparaterne netop ned Dryer til efternavn. For ikke mange år siden sad jeg på et toilet i Tyskland, da det gik op for mig, at der ikke findes en mand, der Dan Dryer. Så nu tænker jeg på det (og på Dan Dryer, som han så ud i mit hoved) hver gang jeg tørrer hænder på et offentligt toilet.

med emneordet , ,

4 thoughts on “Ord, der bliver hængende

 1. karenmonies siger:

  Jeg husker stadig den gang da min legekammerat Michael og jeg lyttede til hans kasette-afspiller (for det var før CD’erne) og vi hørte Madonnas hitsang: “Like a virgin”. Der var ingen af os der vidste hvad “virgin” betød så vi spurgte selvfølgelig Michaels mor da hun kom ind på værelset ,og jeg husker stadig tydeligt hvor befippet hun blev og hvordan hun svarede, at virgin måtte være en slags fugl – altså i betydningen “Jeg føler mig som en fugl”. Jeg tror nu ikke at det var det budskab Madonna ville kommunikere 😉 Men tak til Michaels mor for at skabe det ord-minde til mig.

 2. Monsi siger:

  “Fordi at siger pjat” – den husker jeg og nu skulle det efter sigende været lavet om så “fordi at ” ikke længere er noget pjat. Længe leve Dan Dryer!

 3. line siger:

  Glad for at jeg ikke er den eneste som lod mig narre af ham Dan Dryer…;)

 4. Karin Wain siger:

  Hi hi! Jeg husker den lette rødmen i kinderne, da jeg læste Red Barnet som et navn – med sådan lidt cowboyagtig udtale inde i hovedet… Og det så gik op for mig, at det ikke var navnet på en person – og at det da slet ikke sku’ udtales på engelsk…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: