Den bedste bog

Faldt lige over bogen over alle bøger – og med fare for at overdrive, fordi jeg læste den, mens jeg residerede på et meget lille kollegieværelse i det nordlige London, mens jeg skrev speciale, vil jeg bare sige, at den altså har fået så mange priser, at det giver mening at sige, at jeg lægger mig i slipstrømmen af andres begejstring.

Du får lige et lille resume: Da den jødiske videnskabsmand David Strom og den sorte sangerinde Delia Daley i 1939 gifter sig, er det nærmest en forbrydelse i de racistiske USA. Deres børn vokser op i en verden af had og diskrimination, og de to ældste flygter ind i musikken, mens den yngste slutter sig til Black Power-bevægelsen.

Og hvis det ikke lyder af meget, vil jeg bare sige, at det er den mest rørende bog, jeg har læst næst efter Den uendelige historie (der hvor hesten drukner), og at jeg tudede mere end en gang undervejs.

På dansk hedder den Sange i tid og rum, og jeg synes du skulle læse den. Med det samme. Faktisk. Også selvom det danske omslag ikke er så smukt som det engelske. Læs alligevel. Nu.

med emneordet , ,

One thought on “Den bedste bog

  1. Malthe siger:

    Hah, den har jeg også læst (while in London). Den er fantastisk.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: