Så er det alvor

Hold godt øje med den gule bog på billedet – den er sjov, virkelig sjov. Men så er det altså også gjort med det, for resten er, ja, jeg var da vist lige ved at bruge ordet pensum, men så lad os sige must reads for alle, der interesserer sig bare den mindste smule for virkeligheden – altså den rigtige virkelighed på den anden side af, hvilken minister der deltog i hvilket møde, er Mary (altså her royal highness) gravid igen, eller hvilken tandpasta er nu bedst til børnene

Og jeg mener det helt, helt alvorligt. Gør dig selv en tjeneste og læs en (eller måske alle) de her bøger om folkemordet i Rwanda, Mugabes vanvid i Zimbabwe, Ishmaels fortælling om sit liv som børnesoldat i Sierra Leone, fire sydafrikanske fotografers forsøg på at dække apartheids endeligt i starten af 90’erne, eller den fantastiske, superseje sydafrikanske journalist Antjie Krogs dækning af Sandhedskommissionen – en rædselsvækkende og meget personlig beretning.

Jeg har ikke let til tårer, men åh jo, jeg har grædt til hver eneste af de her bøger. Livsbekræftende i al sin gru, fordi der ud af det afrikanske kontinent vokser folk, som ikke lader sig undertrykke af despoter, krig eller sult.

Nå ja, Half of a Yellow Sun er altså også ret underholdende, hvis du får brug for at trække vejret og tørre øjnene undervejs.

med emneordet , ,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: