En moderne familie

Først læste jeg Lone Hørslevs Sorg og Camping og bagefter Erlend Loes Stille dage i Mixing Part. Og når man har gjort det, ville man egentlig bare ønske, man havde stiftet familie og lade sig binde sammen af de der unger, som jo er langt mere forpligtende end hvide kjoler og fælles ringe i guld. Det med børnene er jo faktisk til-døden-jer-skiller uanset hvad der sker fra nu af.

Begge bøger fortæller satirisk og tragikomisk om mennesker, der ikke har lyst til at være der, hvor de er. Om mennesker, der drømmer om at leve et andet liv end det, der står midt. Om mænd og kvinder, der taler sammen og alligevel næsten systematisk taler forbi hinanden. Og en hel masse om at længslen efter det græs, der eftersigende skulle være grønnere på den anden side.

Det kunne have været både trist og temmelig tungt at slæbe sig igennem, men både Hørslev og Loe er kløgtige, dygtige ordmennesker og satirikere, der tør at bide fra sig. Så det er virkelig trist, men også meget, meget morsomt  og så temmelig tankevækkende. Jeg gad for eksempel godt vide, hvor mange af de mænd, jeg kender, der har haft våde drømme om Nigella Lawson?

med emneordet , ,

3 thoughts on “En moderne familie

  1. Laura R siger:

    Tak for tip – de må på boglisten. Har du læst Doppler af Erlend Loe?

  2. kunsandheden siger:

    Ja, manden er vanvittig (både Erlend Loe og Doppler). Virkelig, virkelig god underholdning og også temmelig spot on på det moderne familieliv/parforhold

  3. brigade siger:

    Altså, jeg VIL ikke være sådan en korrekturlæserkommentator, men mangler der et ‘ikke’ i nærheden af det der med at stifte familie i sætning to? Jeg kan ikke helt nå frem til en tilfredsstillende tolkning. (Så i al fald tillykke med at have givet en læser noget at tænke over (i to omgange)…).

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: