En sikker vinder – hver gang

Kim Fupz Aakeson. Husk det navn, og du vil aldrig mere være i tvivl om, hvad du skal læse for dine børn. Du kan da også godt læse alt muligt andet, men du kommer til at vende tilbage til Kim. Med sikkerhed. For manden er mindst genial.

arbejde
Der skal to til at lave et barn, det er klart, man ikke gøre det alene. For mens den ene sørger for armene og benene og lungerne og ribennene og den slags, kan den anden finde tændstikkerne og tænde glimtet i øjenene.

røvkanon
Der findes ord der ikke er blevet brugt endnu, ord der har ligget og ventet på at nogen ville tage dem i munden og råbe dem i modvind, eller i bussen eller hviske dem på en sengekant, som godnatord. Røvkanon for eksempel, røvkanon har ventet i hundrede år på det her. Er du så tilfreds, røvkanon?

hvisken
Døden er en luskebuks, der altid ligger i buskadset, sniger sig ind på os og snapper os, lige når vi har fået dragen op i den helt rigtige vind.

Døden er en skrap dame med plastikforklæde, hun hiver os i ørerne og siger: Hvad er den af!? Har du ikke fået dine sko på endnu? Afgang!!

Døden er en bedstefar, sådan en rar én med tørre hænder der smiler og løfter os op når vi er blevet rigtig trætte, mumler enkelt i vores snørklede ører: Skal vi ikke se at komme hjemad?

To helt stille børn under godnatlæsningen er den bedste anbefaling. Tjek lige den ordbog ud – du kan jo smuglæse resten selv bagefter. Det gør jeg.

med emneordet , ,

3 thoughts on “En sikker vinder – hver gang

 1. rina mai siger:

  He – vi hev Vitello med hjem istedet… Men ordbogen må vist tjekkes ud. Jeg kan ellers varmt anbefale “Vitello går med kniv”. Da fik moren ellers grineren… og datteren over moren. Kin Fupz styrer!
  Rina

 2. kunsandheden siger:

  Vi elsker Vitello og hans kummerlige liv ved ringvejen

 3. Line Modin siger:

  Har også Vitello stående på hylden – Lucca’s mormor spurgte den anden dag om det var børnebøger efter at Lucca (3 år) begyndte at sige møgunge i hver anden sætning efter en godnatlæsning – vi er nu fan af Vitello!!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: