Hertugindens bare bryster

Det er en penibel sag, på en måde. Den der med hertugindens bare bryster. For på den ene side er alle os, der aldrig kunne finde på at kigge eller, oh ve, købe Se&Hør, vel helt enige om, at fotograferne skal holde deres telelinser langt væk fra folks ferier. Det gælder både Christianes og hertugindens.

På den anden side er der vel den helt store forskel, at Christiane selv har betalt sin ferie, mens dem, der køber sladderbladene, faktisk har været med til at betale hertugindens eller en anden af hendes europæiske prinsessesøstres ferier.

Giver det os ret til at fotografere prinsessebryster  og sende dem på verdensturné? Det gør det nok ikke, hvis altså vi dybest set tror på, at alle har ret til at blive behandlet med respekt. Men omvendt er det jo også fristende at spørge om de kongelige, som trods alt lever på folkets økonomiske nåde, har en særlig ret til privatliv? Opstanden kunne jo give indtryk af, at det er særligt slemt, når brysterne er royale? Men formentlig har heller ikke Christiane Schaumburg-Müller eller Demi Moore drømt om at få foreviget deres ferie-attributter af en særlig nosy fotograf?

Og når vi så er færdige med at kløjs i vores (dobbelt)moralske kvababbelser, så kunne der måske også være en der hviskede, helt stille, at det jo bare er bryster. To styk. Så gennemsnitlige, at ingen ville have gættet at de var født med særlige privilegier, hvis ikke nogen havde fortalt os, at de tilhører den kommende dronning af England. Det var i hvert fald det indtryk, jeg fik, da jeg sneg mig til at kigge på forsiden af Se & Hør i kiosken i morges.

3 thoughts on “Hertugindens bare bryster

 1. Husmoder siger:

  Det er da helt rigtigt, at det er bare er bryster. Men at chefredaktøren på det italienske magasin mener, at det er et journalistisk scoop – det er fandme for meget! Kendte eller ukendte bryster – betalt på understøttelse eller ej – privatlivet er ens eget.
  Jeg mener, at det er hamrende dårlig, useriøs journalistik som udelukkende spiller på sensation for sensationens skyld.
  Det sælger blade fordi alle skal se hvor lækker eller ikke-lækker hendes bryster er, og det er det eneste de forskellige magasiner bruger sådan en historie til. Uden at overveje, at selvom man er kendt, på apanage og har sagt ja til, at de må komme med til brylluppet, også har ret til et privatliv.

 2. Der er én ting vedr. hertugindens bryster som jeg simpelthen ikke kan lade vær’ med at tænke på.
  Det engelske kongehus er et af de værste kongehuse, hvad paparazzi angår – hvorfor pokker vælger man så som kommende dronning at bade topløs? Man må da vide, at der er en mulighed for at brysterne havner på forsiden…

 3. Okay, jeg har nu læst mig frem til at billedet blev taget på sindssygt lang afstand – det er fandeme trist og uhyggeligt!
  Godt man ikke er royal, stakkels dem.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: