Mig? Jeg er forfatter, skuespiller, rejsende i le creatife

Schy! Nu skal du ikke stikke mig den der plade med, at det er så dejligt at være blevet ældre. Man hviler mere i sig selv og higer ikke så meget efter andres anerkendelse eller drømmer om at være noget særligt som i ovre i den der kreative skole, hvor man udfolder sit talent til fulde.

Klart, der er da nogle dage (særligt dem med harakiri-agtige kærestesorger og weltschmerz), jeg ikke drømmer mig tilbage til. Men hold kæft, hvor er jeg blevet doven med alderen. Doven med drømmene, mener jeg. For kalenderen er sådan set fuld nok.

Der kommer ligesom et tidspunkt, hvor man kapitulerer og nærmest kun har hånlig latter til overs for de der teenagedrømme om tage livtag med scenekunsten eller kaste sig ud i noget digter-agtigt bohemelivsstil. Helt ærligt! Mig? Tror nok lige det er godt, jeg i stedet fik børn, hus ved vandet og et fast job. For det andet… det fører jo ikke rigtig til noget, vel?

Men det værste er ikke, at jeg tabte drømmene. Det værste er, at jeg er blevet kynisk af have hænderne fulde af børneopsparinger, pensionsinvesteringer, forsikringspapirer, garantibeviser og feriesedler til børnehaven. Kynisk på andres – de unges – vegne.

Og det er ikke bare trist, det er sgu også temmelig patetisk. For i virkeligheden ville jeg ønske, jeg havde noget tilbage af det der who-gives-a-shit. Så ville jeg nemlig gøre, som den teenagepige, jeg så hos boghandleren i dag: “Hej. Jeg leder efter en helt bestemt notesbog. Da jeg var 14 besluttede mig for at skrive ti notesbøger med mine tekster. Nu mangler jeg bare en. Det er fordi jeg kunstner.”

med emneordet , ,

One thought on “Mig? Jeg er forfatter, skuespiller, rejsende i le creatife

  1. Husmoder siger:

    Okay. Det der kynisme – det smager ikke så godt. Men de der drømme man ikke når. Er det ikke i virkeligheden okay? Altså jeg drømmer for eksempel ikke længere om at kysse med Kasper Eistrup. Hvis du har det godt og er glad for det faste job, huset ved vandet (!!!) og alt det andet er det jo også godt. Og ret mange mennesker drømmer om det du har. Men hvis du savner noget mere, så er det altså bare ud over stepperne. Hvis der er noget man vil, så er det om at gøre det. For i virkeligheden kan det jo ikke gå HELT galt, vel?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: