Morten, din trussetyv

Morten Sabroe. En af de forfattere, der har stået på min bogreol og gloet på mig i årevis uden at vi rigtig kunne blive dus. Men så besluttede han sig for at skrive en satirisk roman om mænd, der taber potensen, eller har alt for meget af den og ikke noget sted at finde forløsning, fordi konen har mere travlt med sin karriere end med at dyrke sex med sin mand.

Jeg læste bogen på en weekend, selvom det i sig selv burde være et umuligt projekt, men nogle gange arter livet i børnefamilien sig helt uventet til de voksnes fordel.

Han har en skarp pen, ham Morten. Både når han beskriver sine medbrødres kamp med og mod potensen, og de dominerende kvinder, som mændene i romanen omgiver sig med. Stakkels mænd tænkte jeg, om hovedpersonen og hans tre venner, der er mere styret af deres nedre regioner end af deres intellekt. En mand skal ikke bare have sex, han skal have masser af det, synes Morten at mene. Og hvis ikke han får det… ja, læs bogen hvis du vil vide hvor galt det kan gå, og hvor patetiske desperate mænd i 40’erne kan blive.

Libido

Morten og jeg blev venner, mens jeg læste Libido. Eller jeg blev venner med ham (det er ikke det samme). Han skriver jo som død og helvede. Eller jeg er i hvert fald ven med Morten, og det kommer jo på mange måder min bogsamling til gode, for måske skulle jeg kaste mig over andre af hans bøger. Men først skal jeg læse den islandske Lejemoderens guide til et smukt hjem. Møde i bogklubben lige om lidt. Håber bare at Hallgrímur Helgasons er lige så saftig og insisterende som satirikeren Sabroe..

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: