Børneopdragelse for de dovne

Forleden sad jeg – stadig uden børn – hos min veninde og spiste aftensmad i deres gård. Hendes børn var for længst holdt op med at høre, hvad hun sagde (altid dejligt at blive bekræftet i, at det ikke er en selv, der fejler, men at der er tale om en generel genetisk defekt ved alle (eller i hvert fald det fleste) børn).

Ved siden af sad en anden familie og spiste, og det lige der stod det helt klart for mig, hvordan man med et trylleslag kunne ændre hverdagen for alle forældre.

For der sad en mor og gentog alle de ord, som jeg lige havde hørt min veninde bruge, og som var en tro kopi af, hvad jeg siger hver aften ved bordet derhjemme.

Så nu har jeg besluttet mig for at udgive en spise-seance-cd, som kan afspilles, når familien er samlet om bordet.

Cd’en vil indeholde tre korte budskaber:

 • Hovedet ind over tallerknen
 • Brug din gaffel
 • Lad være med at tørre fingrene af i dit tøj

Over en halv time vil de tre budskaber blive gentaget igen og igen – og hvis dit barn mod forventning ikke er færdig med at spise 30 min. senere, sætter du bare cd’en på repeat. Du slipper for at gentage dig selv, dit barn slipper for at høre på en indebrændt, træt mor, og du får tid til at tale med din mand. Det er et koncept, der holder. Of that I’m sure.

med emneordet ,

One thought on “Børneopdragelse for de dovne

 1. pernill siger:

  kan jeg tilfoeje nogle flere beskeder……
  luk munden
  stop med at smaske
  spis nu
  spis nu din mad
  SPIS NU FOR DEN DA……
  stop med at kaste med maden
  spis nu
  tag bestikket ud af munden naar der ikke er mad paa
  spis nu din mad

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: